Стартап вироблятиме батареї для електролітаків Boeing — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап вироблятиме батареї для електролітаків Boeing

Фондовий ринок
365
Boeing бачить майбутнє авіабудування в електричних літаках. Раніше авіабудівний гігант інвестував в стартап, зо розробляє електролітаки Zunum. Тепер корпорація купила пакет акцій стартапу Cuberg, що створює акумулятори, пише CNBC.
Cuberg — це стартап, який вийшов зі стін Стенфордського університету в 2015 році. Його команда займається розробкою батарей високої щільності. І якщо в майбутньому електродвигуни і піднімуть у повітря повноцінні літаки, то тільки завдяки батареям з високою щільністю: при менших розмірах вони будуть вміщати в себе більше енергії. У команди вже є патент — електроліт власного виробництва. Представники Cuberg кажуть, що цей електроліт дозволяє використовувати високовольтні катоди, зберігаючи при цьому ефективність батареї навіть після багатьох циклів зарядки/розрядки.
Стартап вже випустив прототип своїх батарей, і Boeing його високо оцінили. Представники авіабудівного гіганта заявили, що акумулятор Cuberg має найвищу щільність енергії, яку доводилося бачити на ринку. А використовувані стартапом унікальні хімікати можуть виявитися безпечним і стабільним рішенням для майбутнього електричного повітряного транспорту. Ніяких конкретних цифр угоди поки що не наводиться.
До цього Boeing повірив в команду стартапу Zunum, що до 2022 року пообіцяла випустити 12-місний гібридний літак. На його борту разом з традиційними будуть встановлені два електромотори, які, за прогнозами інженерів, знизять вартість подорожей до 80%. Нові літаки будуть розраховані на польоти дальністю до 1600 км. Ймовірно, співпраця Boeing з Cuberg дозволить в майбутньому перейти від гібридних літаків до повністю електричних.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас