У Китаї запустять поїзд, який розвиває швидкість 600 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї запустять поїзд, який розвиває швидкість 600 км/год

Технології&Авто
601
Китайські інженери приступили до розробки високошвидкісного поїзда на магнітній подушці, який буде здатний розвивати швидкість до 600 км/год.
Розробка мала бути завершена до 2020 року, а прототип вагона можуть побудувати вже до кінця нинішнього року, повідомляє ЦТС з посиланням на агентство Сіньхуа.
Як повідомили в компанії CRRC Qingdao Sifang Co., план щодо створення надшвидкісного поїзда на основі технології магнітної левітації був нещодавно затверджений владою Китаю.
Повноцінний поїзд в 2020 році буде протестований на трасі протяжністю 5 кілометрів. У проекті задіяні 15 китайських компаній, вишів та дослідницьких структур.
CRRC анонсує, що новий потяг буде найшвидшим в історії. За його допомогою дорога з Шанхаю в Пекін займе всього 2 години. Для тестування і запуску поїзда потрібно нове дорожнє полотно.
Поїзд на магнітній подушці утримується над полотном дороги, рухається і управляється силою електромагнітного поля. Такий поїзд, на відміну від традиційних поїздів, в процесі руху не торкається поверхні рейки. У цьому випадку єдиною гальмівною силою є аеродинамічний опір.
Першу лінію поїздів на магнітній подушці вже запускають в Пекіні. Її довжина складе 10,2 км, вона з’єднає західні передмістя китайської столиці, Меньтоугоу і Шицзиншань.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас