Суд заарештував вилучені у засновника журналу ForkLog Каплана біткойн-гаманці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував вилучені у засновника журналу ForkLog Каплана біткойн-гаманці

Кримінал
1861
Шевченківський районний суд Києва заарештував біткойн-гаманці, вилучені у засновника найбільшого журналу про криптовалюти і блокчейн ForkLog Анатолія Каплана.
Про це йдеться в ухвалі суду від 11 січня.
Зазначено, що Служба безпеки України від 15 грудня 2017 року під час проведення обшуку за місцем фактичного проживання засновника журналу виявила планшет Apple iPad, 2 персональні комп’ютерм Apple MacBook Pro, 3 апаратні біткойн-гаманці “OpenDime” і 2 апаратні біткойн-гаманці “Ledger Nano S” і “Ledger Blue”.
Крім того, під час зазначеного обшуку були виявлені чорнові записи про купівлю-продаж біткойнів, а також ключі доступу до біткойн-адрес з 27,50272864 біткойнів (орієнтовна вартість 486 725 доларів).
“При цьому, Каплан мешкає на території України, де немає легальних джерел доходів, які дозволяють йому придбати криптовалюту в такій кількості. Крім того, відразу після закінчення обшуку, зазначена криптовалюта, незважаючи на вилучення ключів доступу до неї, була переведена на інший рахунок, підконтрольний йому, що свідчить про спробу останнього знищити або приховати сліди своєї діяльності”, – мотивує СБУ своє клопотання.
Також під час обшуку було вилучено персональний комп’ютер марки “Apple iMac”, в результаті огляду якого встановлено, що на ньому є листування з користувачем “Toly Kaplan”, в якому, серед іншого, йдеться про виведення ним грошових коштів через іноземні юридичні особи.
Це свідчить про можливу причетність засновника журналу ForkLog до легалізації (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом, в тому числі з використанням вищевказаної комп’ютерної техніки та апаратних біткойн-гаманців.
У зв’язку з цим вилучені предмети визнані речовими доказами в даному кримінальному провадженні.
Крім того, в зв’язку з неможливістю входу в вилучені комп’ютери і жорсткі диски без подолання системи логічного захисту, стосовно них призначено експертизу комп’ютерної техніки та програмних продуктів.
Суд в повному обсязі задовольнив клопотання СБУ та наклав арешт на всю зазначену техніку і біткойн-гаманці.

Довідка Finance.ua:

  • У грудні співробітники спецслужби під час обшуку вилучили у засновника найбільшого журналу про криптовалюти і блокчейн Анатолія Каплана пристрої, на яких зберігалися криптовалюти.
  • 4 січня суд зобов’язав СБУ повернути вилучені під час обшуку в офісі ForkLog 13,5 тис. доларів і 2 монітори марки DELL.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас