У CША обмірковують план щодо створення національної мережі 5G через пов'язані з Китаєм побоювання - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У CША обмірковують план щодо створення національної мережі 5G через пов'язані з Китаєм побоювання - Bloomberg

Технології&Авто
686
Влада США проводить переговори з приватними компаніями про створення безпечної національної мережі 5G на тлі побоювань, пов’язаних з Китаєм, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
Агентство зазначає, що переговори носять попередній характер, і ключові рішення щодо фінансування і контролю над мережею ще не прийняті.
Розробкою і тестуванням 5G вже займаються кілька телекомунікаційних компаній, наприклад Verizon Communications. Більшість компаній мають намір представити технологію до 2020 року, пише Bloomberg.
Вашингтон веде переговори щодо 5G з компаніями в Європі і Азії, але не в Китаї, розповіли джерела.
У неділю інформаційний сайт Axios з посиланням на секретні документи повідомив, що співробітники Ради національної безпеки (РНБ) США розглядають можливість “безпрецедентного взяття державою під контроль частини національної мобільної мережі для захисту від Китаю”.
У документах, як стверджує сайт, йдеться, що США необхідно створити загальнонаціональну централізовану мережу 5G протягом трьох років, а найкращим варіантом є створення мережі урядом США і надання доступу до неї операторам, наприклад, AT&T, Verizon і T-Mobile. Водночас, джерело сайту зазначило, що це стара версія документа, в новій версії уряд не такий категоричний в питанні самостійного створення мережі і володіння нею.
Згідно з даними The Wall Street Journal, яка також ознайомилася з документом, РНБ закликала адміністрацію президента США Дональда Трампа розглянути можливість забезпечення створення технології 5G або можливість участі в її створенні, щоб протистояти економічній і політичній загрозі, пов’язаній із зусиллями Китаю в розвитку 5G.
“Необхідно і можливо створити безпечну, високопродуктивну, лідируючу в світі платформу мережі 5G до кінця першого терміну”, – йдеться в документі.
У презентації РНБ, отриманій Axios йдеться, що США необхідно швидко створити технологію 5G, позаяк “Китай заробив домінуючу позицію у виробництві і використанні мережевої інфраструктури”, а також тому, що “Китай є основним зловмисником в інформаційній сфері”.

Довідка Finance.ua:

  • 5G – покоління мобільного зв’язку, яке розробляється і має забезпечити більшу доступність широкосмугового мобільного зв’язку і швидшу передачу даних.
  • Китай активно розвиває технологію 5G, а країна, яка першою почне застосовувати технологію, отримає значну конкурентну перевагу, бо 5G може лягти в основу глобальної інформаційної економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас