Засновник IKEA Кампрад помер у Швеції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник IKEA Кампрад помер у Швеції

Фондовий ринок
810
Засновник однієї з найбільших у світі роздрібних мереж IKEA Інгвар Кампрад помер на 92-му році життя в Швеції, повідомила в неділю прес-служба компанії.
“Один з найбільших підприємців 20-го століття Інгвар Кампрад мирно помер 27 січня в своєму будинку в Смаленді, Швеція”, – йдеться в заяві.
Зазначається, що засновник IKEA помер після хвороби в оточенні рідних.
І.Кампрад народився в 1926 році в містечку Ельмхульт на півдні Швеції в селянській родині. У п’ятирічному віці І.Кампрад почав продавати сірники своїм сусідам. У 17 років він почав продавати рибу, ялинкові прикраси, насіння і олівці, розвозячи їх на своєму велосипеді.
Підприємець прославився своєю економністю: їздив на старому автомобілі марки Volvo, після відвідування ресторану ніс додому пакетики з сіллю і перцем, а також намагався не носити костюми і краватки і заявляв журналістам, що купує одяг на великих ринках. Керівники компанії IKEA також намагаються літати на літаках лоукостерів і не зупиняються в дорогих готелях, як це наказав І.Кампрад в середині 1970-х років.
Шведська IKEA – одна з найбільших у світі роздрібних мереж з торгівлі меблями і предметами домашнього вжитку. Компанія була заснована в 1943 році родиною І.Кампрада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас