У Росії до ЧС-2018 з футболу шахраї запускають мережу фальшивих банкоматів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії до ЧС-2018 з футболу шахраї запускають мережу фальшивих банкоматів - ЗМІ

Фінтех і Картки
536
Під час чемпіонату світу з футболу в Росії зловмисники можуть встановити в містах проведення матчів фальшиві банкомати.
ЦБ опублікував для росіян і банків рекомендації “в частині запобіжних заходів під час проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року”. Але вони враховують не всі ризики, вказують співрозмовники видання в правоохоронних органах. За їх словами, проблемою може стати встановлення фіктивних банкоматів під час масового напливу туристів, незнайомих з місцевими банками.
“Наші жителі, як правило, користуються одними і тими ж АТМ і навряд чи стануть намагатися зняти гроші в підозрілому незнайомому пристрої. Приїжджим же відрізнити фальшивий банкомат від справжнього складно”, – зазначає один з них.
Фальшиві банкомати збираються з вживаних. Їх вартість становить від 10 до 100 тис. рублів.
Фіктивний пристрій може мімікрувати під банкомат відомого банку. Після того, як клієнт вставляє в банкомат картку і вводить пін-код, щоб зняти гроші, на екрані з’являється повідомлення про відмову в обслуговуванні, а шахраї отримують всі дані картки.
“ЦБ рекомендує використовувати банкомати, встановлені в безпечних місцях — державних установах, підрозділах банків, великих торгових комплексах, готелях, аеропортах”, — зазначає видання. Але це не дає повної гарантії безпеки. Повернути викрадені з допомогою фальшивого банкомату кошти практично неможливо.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас