Проведено перше в історії тестування сумісності обладнання 5G NR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проведено перше в історії тестування сумісності обладнання 5G NR

Технології&Авто
453
Deutsche Telekom (DT), Intel і Huawei оголосили про важливе досягнення, яке робить епоху мереж 5G ще на крок ближче до реальності: вперше в історії здійснено тестування взаємодії обладнання за стандартом 5G NR.
В кінці минулого року, нагадаємо, на засіданні Групи з розробки технічних специфікацій мереж радіодоступу (TSG RAN) консорціуму 3GPP в Лісабоні були представлені перші специфікації “нового радіо” (New Radio, NR), що практично реалізуються, для мереж 5G. Це створює фундамент для розвитку мереж нового покоління. Сумісність обладнання численних постачальників повинна прискорити комерціалізацію 5G.
Отже, повідомляється, що DT, Intel і Huawei вперше протестували можливості взаємодії на стадії розробки технології 5G на базі стандарту 3GPP R15 з використанням комерційної базової станції. Зокрема, були задіяні 5G-станція Huawei і тестова мобільна платформа третього покоління 5G NR (Mobile Trial Platform, MTP) від Intel.
В рамках проекту партнери протестували базові принципи нового стандарту 5G 3GPP NR, в тому числі нову синхронізацію, кодування, структуру кадру тощо. Тестова конфігурація була заснована на максимальній ширині каналу C-діапазону, передбаченій стандартом 5G NR. Платформа також включала найновіші багатоантенні технології Massive MIMO і технологію формування променя, що підтримуються в рамках стандарту.
Успіх тестування став важливим кроком на шляху до повноцінного формування екосистеми 5G і ранньої комерціалізації відповідних технологій.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас