Гройсман анонсував передачу землі у власність територіальних громад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман анонсував передачу землі у власність територіальних громад

Аграрний ринок
1386
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував початок передачі землі у власність об’єднаних територіальних громад за межами населених пунктів у лютому.
«Сьогодні я доручу Держгеокадастру відвести і передати всю землю в управління об’єднаним територіальним громадам. Нам не потрібно для цього ніяких змін в закони. Це означає, що буквально з лютого всі об’єднані громади зможуть почати проектування територій, які вони хочуть отримати у власність, а Держгеокадастр отримає від мене доручення передати їм цю землю», – сказав він журналістам під час робочої поїздки в Тернопіль у п’ятницю.
Прем’єр також уточнив, що держава профінансує проекти відведення таких земель.
«Об’єднані територіальні громади управляють своєю територією тільки в межах населених пунктів. За їх межами землею, яка в принципі повинна належати громадам, управляє держава. Глави об’єднаних громад порушують питання про те, щоб повністю передати землю в управління цих громад», – пояснив прем’єр-міністр.
Він нагадав, що в парламенті ведуться дискусії з цього приводу, однак остаточного рішення народні депутати не знайшли.
«Спільно з Мінагропродом і Держгеокадастром ми знайшли рішення, яке не потребує змін до законодавства», – зазначив В.Гройсман.
Глава уряду уточнив: «Я також дам доручення Держгеокадастру погоджувати розподіл землі, яка зараз перебуває за межами об’єднаних громад, але в управлінні цього відомства, тільки з радою об’єднаних громад».
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас