У криптовалюту Telegram вкладуться ключові інвестори Кремнієвої долини - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У криптовалюту Telegram вкладуться ключові інвестори Кремнієвої долини - джерело

Фінтех і Картки
893
Три ключові венчурні фонди Кремнієвої долини – Kleiner Perkins Caufield & Byers, Benchmark і Sequoia Capital – вклали по 20 мільйонів на попередньому етапі ICO Telegram.
Про це говорять джерела Financial Times, пише ЕП.
20 мільйонів доларів – мінімальна сума інвестицій, заявлена ​​в ході попереднього продажу.
Ці фонди на ранній стадії інвестували у всіх сучасних техногігантів, включаючи Amazon, Google, Apple, Twitter, Instagram, Youtube і т.д.
Збір заявок на попередній продаж токенів завершено, при цьому перепідписка була гігантською – при обсязі пропозиції у 850 млн доларів, месенджер отримав заявки на 3,8 млрд доларів.
В результаті Telegram відмовляв багатьом інвесторам через величезний попит. Всі схвалені для попереднього ICO платежі повинні бути проведені до 1 лютого.
На тлі ажіотажу навколо ICO проекту Павла Дурова з’явився ринок перепродажу токенів: фонди, яким вдалося отримати доступ до розміщення, пропонували перекупити свої лоти на 30-40% дорожче.
Ранні інвестори купували Gram (так називають токени Telegram) за 0,3 долара. Надалі ціна буде рости від 1,45 долара до 3,5 долара.
Другий етап ICO пройде в березні, його обсяг оцінюється ще в 1,2 млрд доларів.
ICO Telegram стане найбільшим в історії. Його мета – залучити гроші для створення власної платіжної системи на блокчейні Telegram Open Network (TON), яка, за задумом компанії, складе конкуренцію Visa і MasterCard.
Нагадаємо, в середині грудня 2017 року Дуров дав велике інтерв’ю Bloomberg, в якому розповів, що близько чотирьох років тому купив дві тисячі біткойнів за ціною 750 доларів за штуку (весь пакет обійшовся йому в 1,5 млн доларів).
Саму криптовалюту Дуров назвав “цифровим золотом”, зазначивши, що ставиться до неї оптимістично.
У серпні він відзначав, що з появою криптовалюти у світової фінансової системи вперше за 70 років “з’явився шанс вийти з-під гегемонії США, які свого часу нав’язали всьому світу свою національну валюту в якості резервної та відтоді, по суті, збирають данину з усіх країн”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас