У ДФС пояснили, чому кількість великих платників податків скоротилася майже вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС пояснили, чому кількість великих платників податків скоротилася майже вдвічі

Казна та Політика
978
2018-го року кількість великих платників податків в Україні скоротилася майже вдвічі – торік їх було 2,5 тис., а цього року – 1364. У Державній фіскальній службі пояснили, що скорочення відбулося через законодавчу зміну методики визначення таких платників податків. Просто підвищили пороги сум, які потрібні для внесення до реєстру. Також зробили прив’язку до євро. Про це розповів виконувач обов’язків голови ДФС Мирослав Продан.
“Критерії великого платника податків вдалося змінити, піднявши обсяг доходу від 1 млрд грн до 50 млн євро, а суми сплачених податків – від 20 млн грн до 1 млн євро, зокрема, не менше 500 тис. євро податкових платежів. Якщо 2017 року ми обслуговували 2,5 тисячі великих підприємств, то з урахуванням нових критеріїв до реєстру на 2018 рік було відібрано 1364”, – сказав Продан.
Такі зміни були зумовлені постійною міграцією платників між податковими органами, що було неефективним з точки зору податкового контролю та призводило до нарікань з боку підприємств.
Керівник ДФС зазначив, що такі зміни не змогли стати перешкодою для переходу в Офіс великих платників фірм-одноденок, які не створені для сплати податків, а використовувалися в схемах формування ризикового податкового кредиту з ПДВ.
“Крім цього, з урахуванням інфляції збільшилася кількість підприємств, які за обсягом доходів досягли критеріїв ВПП, однак через короткий час “просіли” і випали з-поміж великих платників”, – сказав Продан.
Тому, за його словами, зменшення практично вдвічі кількості великих платників дозволить уникнути такої ситуації в майбутньому та підвищити якість податкового обслуговування в Офісі, що, своєю чергою, сприятиме збільшенню надходжень податкових платежів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас