Держава судитиметься за готель "Феофанія" в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава судитиметься за готель "Феофанія" в Києві

Казна та Політика
416
Прокуратура Києва подала до Господарського суду позов в інтересах держави в особі Національної академії наук України до ТОВ “ГК Феофанія” з вимогою повернути у державну власність готельно-ресторанний комплекс “Феофанія”.
Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.
“Подано позов в інтересах держави в особі Національної академії наук України до ТОВ «ГК Феофанія» про витребування у державну власність нерухомого майна – готелю «Феофанія» та ресторану готелю «Феофанія», загальною площею 6620,7 кв. м і вартістю понад 182 млн грн, розташованого по вул. Метрологічній, 14-Б в м. Києві”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що приватне підприємство, не будучи власником спірного майна, 1 квітня 2013 року зареєструвало таке майно за собою на праві власності на підставі судового рішення від 3 березня 2004 року. Однак, як з’ясувалося, це рішення суду ще в листопаді 2011 року було скасовано Апеляційним судом.
“Таким чином, у результаті зазначених незаконних дій приватне підприємство заволоділо державним майном без відповідної правової підстави”, – зазначають у прокуратурі.
Нагадаємо, раніше в парку “Феофанія” приватизували будови на підставі фіктивного рішення суду. У березні 2015 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною передачу у приватну власність приміщень ДП “Лікувально-профілактичний комплекс “Феофанія”, яка була також здійснена на підставі неіснуючого рішення суду. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас