МОЗ України розробив зміни для впровадження електронного рецепта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ України розробив зміни для впровадження електронного рецепта

Технології&Авто
239
Міністерство охорони здоров’я України розробило зміни до нормативно-правових актів для впровадження компонентів електронної системи обміну медінформацією, електронного рецепта, а також для визначення вимог до нього.
Відповідний проект наказу про внесення змін до правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення оприлюднено на сайті відомства для громадського обговорення.
Мова, зокрема, йде про впровадження електронної форми рецепта “ф-1”, який, згідно з проектом документа, виписується уповноваженою на це в інформаційній системі (суб’єкта господарювання) особою і підписується електронним цифровим підписом, підтвердженим з використанням посиленого сертифіката ключа.
Електронний рецепт створюється і передається через електронні засоби. Рецепт, створений комп’ютерним набором, роздрукований і підписаний вручну, не вважається електронним, зазначається в документі.
“Суб’єкт господарювання самостійно приймає рішення про впровадження виписування електронних рецептів, крім випадків, коли вимоги щодо обов’язкового виписування електронного рецепта встановлені нормативно-правовими актами для рецептів на лікарські засоби, вироби медичного призначення, що відпускаються на пільгових умовах, безкоштовно або з доплатою або вартість яких підлягає державному відшкодуванню”, – йдеться в проекті наказу.
Зберігання електронних рецептів суб’єктами господарювання здійснюється відповідно до закону “Про електронні документи та електронний документообіг”.
У разі наявності в електронному рецепті помилки щодо дози препарату він вважається недійсним, про що через засоби електронного зв’язку або інформаційну систему повідомляється суб’єкт господарювання, лікар якого виписав рецепт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас