У НБУ заявляють, що в Україні подорожчає бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ заявляють, що в Україні подорожчає бензин

Енергетика
4627
Заступник глави Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб заявив, що вартість бензину в Україні продовжить зростати.
«Зростання цін на бензин продовжиться. Торік пальне дорожчало особливо активно в другій половині року. Це було пов’язано і з підвищенням світових цін, і з тим, що у нас в вартість пального відразу закладається курс долара», – зазначив заступник глави НБУ.
Він пояснив, що, коли зростає світова ціна на нафту або долар до гривні, це практично моментально позначається на внутрішніх цінах на бензин.
«Ми запитували учасників ринку: чому ж ціни не знижуються після того, як світова ціна падає, або коли гривня зміцнюється? Цю асиметрію ніхто толком так і не зміг нам пояснити. І це вже, я думаю, питання антимонопольного законодавства», – підкреслив Сологуб.
Нагадаємо, дизельне пальне і бензин почали дорожчати з вересня. Всього з 7 вересня по 23 січня середня вартість бензину марки А-92 зросла на 5,54 грн/л, А-95 – на 5,53 грн/л, А-95+ – на 5,58 грн/л, а ДП додало 6,02 грн/л. На заправках верхнього цінового сегмента за цей період пальне подорожчало в середньому на 5-6 грн/л, в нижньому ціновому сегменті – на 4-5 грн/л.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас