Міжнародним гравцям цікаві українські стартапи, але потрібно більше інформації - інвестори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародним гравцям цікаві українські стартапи, але потрібно більше інформації - інвестори

Казна та Політика
174
Великим міжнародним інвестиційним компаніям цікаві українські стартапи, особливо в сфері blockchain, але вони повинні бути активнішими в інформаційному полі, повідомили представники великих венчурних інвестиційних компаній в кулуарах Українського Дому в Давосі.
“Безумовно, якщо компанія виходить через Силіконову долину в Каліфорнії, їй простіше достукатися до партнера, ментора, інвестора, але це вже давно не обов’язкова умова. Якщо є ідея, фінансовий потік, менеджмент, то українські компанії теж можуть розраховувати на отримання фінансування”, – сказав Джон Хакер (John Hucker), президент Swiss Finance+Technology Association (Swiss FinTech) агентству “Інтерфакс-Україна” в кулуарах форуму.
Крім того, в Європі з’явилася нова Силіконова долина в швейцарському місті Цуг, яка не потребує грошей з Каліфорнії і досить лояльна до Східноєвропейських ринків.
Однак інвестори застерігають від пошуку міжнародного фінансування лише на рівні ідеї.
“Ми дуже уважно дивимося на стартапи. В першу чергу на якість документів, на менеджмент, на існуючі процеси”, – підкреслив Дон Тапскотт (Don Tapscott), глава The Tapscott Group.
Великі компанії відзначають наявність величезної кількості талантів у цій сфері в Україні, але для досягнення успіхів вони повинні бути активнішими в інформаційному полі.
“Не забувайте, що строго кажучи, для західного інвестора все, що східніше, сприймається як Росія. Схоже, настав час якимось чином інформаційно дистанціюватися”, – зазначив Марк Бернеггер (Marc Bernegger), член правління Crypto Finance AG.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас