Шульман звинувачує Коломойського і Боголюбова в розкраданні $500 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шульман звинувачує Коломойського і Боголюбова в розкраданні $500 млн

Кримінал
995
Український бізнесмен Вадим Шульман доводить в суді Лондона факт розкрадання у нього Ігорем Коломойським і його партнером Геннадієм Боголюбовим понад $500 млн, повідомило видання Kyiv Post, що має в розпорядженні позовну заяву В. Шульмана.
За даними видання, позивач подав заяву в травні 2017 року. У документі він стверджує, що І.Коломойський вводив його в оману з самого початку їхніх бізнес-відносин – спільної купівлі в 2000 році Південного гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК, Дніпропетровська обл.) та Дніпропетровського металургійного заводу (ДМЗ) ім. Петровського.
Заява містить свідчення і про низку інших протиправних дій І.Коломойського, починаючи з кінця 90-х по 2016 рік, а також епізоди за участю екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, російського олігарха Романа Абрамовича, лідера громадського руху “Український вибір – право народу” Віктора Медведчука.
Крім того, В. Шульман стверджує, що І.Коломойський використовував ПриватБанк (Київ) як свою “скарбничку” і такий собі особовий рахунок.
В.Шульман вимагає від І.Коломойського і Г.Боголюбова повернення викрадених коштів.
Позивач у заяві також наводить епізод з І.Коломойським, що стався влітку 2016 року: на тлі зростання тиску на екс-власника ПриватБанку через націоналізацію фінустанови, що насувалася, той умовляв В.Шульмана “не бити лежачого”.
Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензік аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в $5,5 млрд.
ПриватБанк в грудні 2017 року подав позов до високого суду Лондона проти І.Коломойського, Г.Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyn Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservices Ltd., які, імовірно, їм належать або перебувають під їхнім контролем.
Позивач домігся, що суд як забезпечувальний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку І.Коломойського і Г.Боголюбова та зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас