Швейцарський фонд запустить криптовалюту, забезпечену металами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський фонд запустить криптовалюту, забезпечену металами

Фінтех і Картки
897
Швейцарський сировинний фонд Tiberius оголосив про запуск криптовалюти, забезпеченої фізичними поставками кольорових металів, в тому числі алюмінію і міді, пише Reuters.
Фонд, який управляє портфелем в $300 млн, шахтами і торгує металами, збирається запустити в липні криптовалюту tcoin. Про це заявив співзасновник і виконавчий директор Tiberius Крістоф Ейбл. Позаяк на відміну від біткойна, tcoin можна буде обміняти на фізичні метали, її курс буде менш волатильним, вважає Ейбл. «Ми хочемо запропонувати криптовалюту з реальною матеріальною чистою вартістю», – говорить він.
Tcoin – не перша криптовалюта, яка підкріплена активами. Валюти, які повернулися до «золотого стандарту», існують в Сінгапурі (DigixGlobal) і Росії (Goldmint). Інші валюти, забезпечені нерухомістю і алмазами, перебувають на стадії розробки, а Венесуела планує випустити криптовалюту, забезпечену запасами нафти, газу, золота і алмазів. При цьому, tcoin буде першою валютою, яку в теорії можна буде обміняти на кольорові метали.
Оскільки Tiberius – відомий гравець на металургійному ринку, у tcoin має бути більше шансів на успіх, вважає засновник аналітичної компанії Crypto Compare Чарльз Хейтер. «Зазвичай криптовалюти випускають постачальники без солідної репутації, які взагалі нічого не розуміють у металах», – говорить він.
Важлива відмінність нової валюти від біткойна в тому, що вона буде управлятися корпорацією. За словами Ейбла, tcoin можна використовувати для інвестицій в метали, для хеджування ризиків, а також для захисту від інфляції. Це робить її схожою на звичайний ETF-фонд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас