У київському метро додадуть терміналів для оплати проїзду банківськими картками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київському метро додадуть терміналів для оплати проїзду банківськими картками

Фінтех і Картки
256
У найближчі два тижні в київському метро з’явиться ще 12 турнікетів, які приймають оплату за проїзд банківськими картками і мобільними з NFC чіпами. Пристрої встановлять на додачу до вже існуючих на декількох станціях, де послуга користується особливою популярністю. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомило комунальне підприємство «Київський метрополітен».
Зокрема, по додатковому жовтому турнікету встановлять на станціях Тараса Шевченка, Поштова площа і Олімпійська. Відразу два пропускні пункти додадуть Героїв Дніпра, Мінська, Оболонь, Петрівка та Контрактова площа.
Фахівці київського метро підрахували, що зараз послугою щодня користуються близько 40 тис. киян. А на деяких станціях до жовтих турнікетів у години пік шикуються черги – хоч пристрої працюють досить швидко, бажаючих заплатити карткою з PayPass або телефоном з AndroidPay більше, ніж може обслужити пристрій.
У метро також роз’яснили, що одночасно з прийомом оплати банківськими картками турнікети можуть пропускати також і пасажирів з «Карткою киянина» або карткою самого метрополітену. Тож від зменшення кількості класичних турнікетів пропускна спроможність станцій не постраждає.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас