ФГВФО повідомив, яких збитків завдало "Інтербанку" його керівництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО повідомив, яких збитків завдало "Інтербанку" його керівництво

Кредит&Депозит
351
Фонд гарантування вкладів населення повідомляє, що до визнання ПАТ “КБ “Інтербанк” неплатоспроможним, керівництвом банку вчинялись заходи щодо штучного виведення активів банку шляхом проведення шахрайських дій, пов’язаних із незаконним заволодінням коштами банку, що спричинило погіршення фінансового стану ПАТ “КБ “Інтербанк” та втрату його активів в особливо великих розмірах.
У цілому, орієнтовна сума збитків, завданих банку внаслідок виявлених умисних дій посадових осіб банку в доведенні до банкрутства ПАТ «КБ «Інтербанк», становить щонайменше 524,6 млн грн.
Повідомляється, що протягом 2012-2014 років власники та керівники ПАТ “КБ “Інтербанк” цілеспрямовано направляли діяльність банку на масштабне псевдокредитування – за попередньою змовою з третіми особами було ухвалено низку рішень щодо кредитування «фіктивних підприємств» на суму понад 329,7 млн грн. При цьому перерахування коштів за кредитними договорами подібним суб’єктам господарювання відбувалось або під заставу неліквідних цінних паперів, або без передачі будь-якого майна у забезпечення.
Ще одним способом проведення махінацій із ліквідними активами ПАТ “КБ “Інтербанк” до передачі банку в управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було купівля «сміттєвих» цінних паперів – боргових зобов’язань за простими векселями. Балансова вартість портфелю цінних паперів складає 228,5 млн грн, а оціночна – 0,01 млн грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас