МЕРТ заперечує намір зобов'язати всіх продавців і постачальників послуг встановлювати платіжні термінали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ заперечує намір зобов'язати всіх продавців і постачальників послуг встановлювати платіжні термінали

Казна та Політика
223
Проект постанови Кабінету міністрів “Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо прийняття електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)” зобов’язує продавців і постачальників послуг надавати клієнтам можливість безготівкового розрахунку, при цьому немає вимоги про обов’язкове встановлення платіжних терміналів.
Відповідне роз’яснення міститься в повідомленні на сайті Мінекономрозвитку.
“Ця постанова – один з кроків у рамах політики уряду і Національного банку щодо збільшення безготівкових розрахунків… Вона зобов’язує продавців і постачальників послуг надавати клієнтам можливість оплатити товар або послугу безготівковим способом: з використанням електронних платіжних засобів або через електронні платіжні сервіси”, – йдеться в повідомленні МЕРТ.
Водночас, підкреслює відомство, ця норма не зобов’язує всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали.
“Підприємці можуть організувати ці розрахунки за допомогою платіжних сервісів, які не вимагають наявності фізичного платіжного пристрою. Наприклад, оплату можна здійснювати через інтернет-банкінг, платіжні сервіси онлайн, з використанням mVisa QR-коду, через переказ з рахунку на рахунок і так далі” , – пояснює МЕРТ.
Як повідомлялося, МЕРТ почав громадське обговорення проекту постанови уряду, який поетапно розширює вимогу надання можливості безготівкового розрахунку клієнтам на всіх продавців і постачальників послуг до 1 січня 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас