Суд Лондона сьогодні розгляне спір України і Росії щодо "боргу Януковича" на $3 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Лондона сьогодні розгляне спір України і Росії щодо "боргу Януковича" на $3 мільярди

Казна та Політика
541
Апеляційний суд Лондона сьогодні, 22 січня, розгляне апеляцію України на рішення Високого суду Лондона, що зобов’язує виплатити Росії 3 млрд дол. «боргу Януковича» за випущеними нашою країною в 2013 році єврооблігаціями.
Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів. «Так, (засідання суду – Ред.) відбудеться 22 січня», – відзначили в прес-службі. Як повідомляв УНІАН, Високий суд Лондона в січні почав розгляд позову Росії проти України за єврооблігаціями нашої країни на 3 млрд дол., викупленим РФ у грудні 2013 року згідно з домовленістю між російським президентом Володимиром Путіним і тодішнім головою нашої держави Віктором Януковичем.
Україна вважає цей кредит «хабарем» Кремля колишній українській владі за відмову від євроінтеграції, в той час як російська сторона наполягає на його погашенні. 29 березня Лондонський суд схвалив прискорений розгляд позову РФ, не визнавши обґрунтованість аргументів України в цій справі, проте Міністерство фінансів заявило про наміри подати апеляцію на це рішення.
Високий суд Лондона в кінці липня задовольнив клопотання про повне припинення виконання рішення щодо “кредиту Януковича” на 3 млрд дол. до завершення розгляду апеляції нашої країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас