У Раді назвали дату очікуваної відставки Гонтарєвої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді назвали дату очікуваної відставки Гонтарєвої

Казна та Політика
822
Верховна Рада (ВР) може призначити нового голову Національного банку України (НБУ) 6-7 лютого. Про це заявив перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Михайло, йдеться в матеріалі Сегодня.
Він нагадав, що наступне пленарне засідання парламенту відбудеться 6 лютого і цього дня може відбутися звіт голови НБУ Валерії Гонтарєвої перед парламентом. Звіт необхідний в рамках процедури звільнення і призначення голови Нацбанку.
“Після звіту і прийняття рішення щодо проекту постанови про звільнення може бути розгляд кадрового питання про Якова Смолія”, – зазначив Довбенко.
Депутат підкреслив, що відповідно до закону про НБУ, подання президента України має розглянути профільний комітет, а потім розгляд кандидатури і зустріч з кандидатом буде проходити з депутатськими фракціями і групами в парламенті “і тільки після цього в сесійній залі буде розгляд кандидатури”.
За його словами, перед цим буде розгляд заяви Гонтарєвої про відставку з посади голови НБУ.
“Вона (Гонтарєва – Ред.) повинна представити звіт, тому що за законом, якщо голова звільняється за власним бажанням, то передбачений обов’язковий звіт. Наскільки мені відомо, вона такий звіт підготувала, я знаю, що вона не проти виступити. У неї там в планах у перших числах лютого поїздки за межі країни, але я думаю, що ми владнаємо ці речі і, швидше за все, вона внесе корекцію в свій графік з тим, щоб побувати в парламенті”, – підкреслив Довбенко.
Як відомо, Верховна Рада досі офіційно не звільнила главу НБУ Валерію Гонтарєву, яка заявила про припинення виконання обов’язків голови Нацбанку з 10 травня і не планує повертатися до виконання своїх обов’язків. Відтоді Гонтарєва перебуває в неоплачуваній відпустці, а в.о. глави НБУ був призначений її заступник Яків Смолій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас