Android-троян Skygofree отримав кілька унікальних функцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android-троян Skygofree отримав кілька унікальних функцій

Кримінал
1233
«Лабораторія Касперського» виявила складну шкідливу програму, націлену на мобільні пристрої під управлінням Android: шкідник отримав назву Skygofree.
Аналіз показав, що Skygofree має кілька унікальних функцій, які досі не зустрічалися в жодній шкідливій програмі для Android. Приміром, троян здатний відстежувати місце розташування пристрою і вмикати запис звуку, коли власник опиняється поблизу заданих координат: це дозволяє прослуховувати оточення жертви в певних місцях — скажімо, у банку.
Крім того, Skygofree може непомітно підключати гаджет до Wi-Fi-мереж, що перебувають під повним контролем зловмисників. Причому ця функція працює навіть у тому випадку, якщо власник пристрою повністю відключив Wi-Fi. Такий прийом дозволяє збирати і аналізувати трафік жертви.
Троян здатний відстежувати роботу популярних месенджерів, зокрема, Facebook Messenger, Skype, Viber і WhatsApp. Причому у випадку WhatsApp проводиться читання листування через «Спеціальні можливості» (Accessibility Services).
Ще одна нестандартна можливість вмикання фронтальної камери в момент розблокування пристрою власником. Як саме зловмисники використовують отримані таким чином зображення, поки що не ясно.
Інша функціональність включає перехоплення дзвінків, SMS і інших користувальницьких даних. Нарешті, передбачені інструменти, що допомагають трояну підтримувати роботу в режимі очікування. Так, новітня версія Android може автоматично зупиняти неактивні процеси для економії заряду батареї, але Skygofree обходить це, періодично відправляючи системі попередження.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас