День Фінансів, 18 січня: реінтеграція Донбасу, прискорення iPhone, страх 200 рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів, 18 січня: реінтеграція Донбасу, прискорення iPhone, страх 200 рублів

1017
У четвер, 18 січня, головною новиною виявилося ухвалення Закону про реінтеграцію Донбасу, але цікаві події відбувалися не тільки під куполом Ради:
Здійснилося. Закон про реінтеграцію Донбасу (№ 7163 “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях”) ухвалено на засіданні Верховної Ради України. За відповідне рішення проголосували 280 депутатів. Більш детальну інформацію про те, на що ж впливає Закон, можете почитати тут.
Пити, курити – гаманцю шкодити. Народні депутати також пропонують істотно посилити штрафні санкції за порушення антиалкогольного та антитютюнового законодавства. Мабуть, таким чином дбають як про здоров’я українців, так і про “здоров’я” бюджету. Наприклад, мінімальний штраф за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у громадських місцях, транспорті, скверах і парках може зрости до 340 грн. А торгівля пивом і сигаретами з рук «подорожчає» до 100 неоподатковуваних мінімумів.
Нові історичні максимуми. 18 січня 2018 року вартість бензину і дизпалива (ДП) на українських АЗС знову зросла на 10-50 коп./л. Про це повідомили в консалтинговій компанії UPECO, посилаючись на дані щоденного цінового моніторингу ринку нафтопродуктів України.
Bitcoin трохи “підріс”. Найпопулярніша у світі криптовалюта біткойн (bitcoin) торгувалася в плюсі у четвер після падіння до рівня, нижчого ніж 10 тисяч доларів, на торгах у середу. Нагадаємо, падіння всього ринку криптовалют на 20-30%, і зокрема біткойна, в середу було пов’язано з повідомленнями з Китаю і Південної Кореї про плани країн посилити контроль над ринком криптовалют.
Страх 200 рублів. Російські громадяни і компанії бояться приймати нові купюри номіналом в 200 рублів і 2 тисячі рублів, а Росспоживнагляд погрожує штрафами за відмову приймати ці банкноти. Як пише російський “Коммерсант”, нові купюри не викликають довіри громадян, виглядають, як “фантики” з монополії, до того ж підозріло схожі на євро. Банкноти не подобаються навіть детекторам купюр — ультрафіолетові апарати вважають їх підробкою.
Оновлення iOS прискорить iPhone. Гендиректор компанії Apple Тім Кук вибачився перед користувачами за уповільнення процесорів iPhone. Він обіцяє, що в наступному оновленні iOS з’явиться розширена функція управління живленням, яка дозволить вимкнути опцію уповільнення.
Закон про приватизацію. Верховна Рада в четвер встигла ухвалити закон “Про приватизацію державного майна”. Відповідний законопроект №7066 у другому читанні і в цілому підтримали 266 народних депутатів. Метою документа є суттєве вдосконалення, спрощення та скорочення процедур приватизації. Детальніше про Закон тут.
Угоди по-новому. З українських нотаріусів зняли відповідальність за недотримання безготівкової форми розрахунку при угодах купівлі-продажу майна (як рухомого, так і нерухомого). Відтепер нотаріуси не зобов’язані, як раніше, перевіряти факт розрахунку, наприклад, вимагати від покупця платіжку про перерахування грошей на рахунок продавця. Але, як кажуть експерти, це не означає, що квартири тепер можна купувати за кеш.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас