Наталія Кроник: відкриття компанії в США. Що потрібно знати? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наталія Кроник: відкриття компанії в США. Що потрібно знати?

Фондовий ринок
1210
Незважаючи на наслідки глобального економічного спаду, США залишаються найбільшою економікою у світі і перспективною бізнес-локацією. Ті, хто планують досягти успіху в бізнесі в США, повинні мати чітке уявлення про особливості створення і функціонування компаній в цій юрисдикції.
Два рівні оподаткування в США
У США існує федеральний і місцевий рівень оподаткування компаній. При цьому законодавство кожного штату має свої особливості.
Законодавство Каліфорнії, наприклад, встановлює, що компанії з обмеженою відповідальністю сплачують податок на рівні штату з суми валового доходу, незалежно від того, де розташоване джерело походження доходу.
У штаті Делавер компанії з обмеженою відповідальністю звільнені від місцевого податку на прибуток, якщо LLC не веде діяльність у США, не отримує дохід з джерелом походження США і не має рахунків у місцевих банках.
У Південній Дакоті, Вайомінгу, Неваді, Вашингтоні і на Алясці не застосовується корпоративний податок.
У деяких штатах немає податку на доходи фізичних осіб або ставки податку дуже низькі.
При цьому звільнення від податку на рівні штату найчастіше не означає, що компанія не буде платити податки на федеральному рівні. Іноді також може застосовуватися фіксований франшизний податок, який сплачується щорічно.
Основні види компаній в США
Корпорація і компанія з обмеженою відповідальністю – найбільш популярні форми ведення бізнесу в США.
Корпорація (corporation) – це юридична особа з обмеженою відповідальністю, яка самостійно відповідає за своїми фінансовими зобов’язаннями, а відповідальність засновників обмежена сумою внеску в статутний капітал.
Також окремо слід розглянути, що законодавство США передбачає наявність двох підвидів корпорацій. Існують «S – корпорації», які відповідають кільком виключним умовам, в тому числі і вимозі, щоб всі акціонери корпорації були громадянами США або резидентами США.
На такі корпорації поширюється дія пільгових режимів оподаткування.
Всі інші корпорації є «С – корпораціями», вони можуть бути засновані нерезидентами США. Корпорація обкладається податком на чистий прибуток, а при розподілі дивідендів серед акціонерів останні повинні заплатити прибутковий податок.
Компанія з обмеженою відповідальністю (LLC) характеризується обмеженням відповідальності учасників розмірами внесків і має певну гнучкість в застосуванні системи оподаткування. Більшість штатів також дозволяють реєструвати LLC, у яких є лише один власник.
В залежності від складу учасників і змісту установчих документів, податкові органи можуть розглядати LLC як корпорацію, партнерство або як частину податкової декларації індивідуального підприємця.
Обов’язкові умови
Оберіть найменування компанії. При цьому воно повинно відрізнятися від уже зареєстрованих, не повинно вводити споживачів в оману, наприклад, не повинно містити слів Trust або Bank, якщо у компанії немає відповідного дозволу.
Найменування корпорації зазвичай містить посилання на організаційну форму: Incorporated, Corporation Limited Company, Inc, Corp.
Підберіть реєстраційного агента та поштову адресу компанії. При реєстрації необхідно вказати реєстраційного агента, інформація про якого буде знаходитися у відкритому доступі, по суті реєстраційний агент – це уповноважена сполучна ланка між компанією і владою.
Реєстраційний агент буде нагадувати про необхідність сплати мит, може надавати поштово-секретарські послуги, приймати і відправляти кореспонденцію.
Зареєструйте компанію. Способів реєстрації багато – в деяких штатах можна просто заповнити онлайн форму і заплатити мито, можна звернутися до реєстраційних агентів, юристів або спеціалізованих компаній.
Отримайте EIN (ідентифікаційний номер роботодавця). Заповніть спеціальну форму SS-4, та надішліть її факсом або скористайтеся послугами фахівців.
І знову банки
Відкриття корпоративного рахунку на компанію в США можливе лише за умови, що компанія поставлена на облік в IRS (Податкове управління США), а саме отримала податковий номер EIN (ідентифікаційний номер роботодавця).
Для того щоб відкрити рахунок, бажано як мінімум один раз злітати в Америку, без особистої присутності розпорядника за рахунком відкрити банківський рахунок практично неможливо.
Більшість банків вимагає прив’язку до американського номером телефону.
Крім стандартного пакету установчих документів, необхідно надати детальний опис виду діяльності, а також вказати контрагентів на вхідні платежі.
Як альтернативу відкриття банківського рахунку можна розглянути платіжну систему Payoneer.
Дорого чи дешево
Вартість реєстрації компанії в США залежить від обраного штату, організаційно-правової форми компанії та переліку послуг, які буде надавати постачальник.
Після реєстрації вам бажано отримати поштою не тільки легалізовані оригінали реєстраційних документів, але і статут, печатку. Деякі постачальники включають у вартість ведення бухгалтерської звітності для компанії і юридичну адресу на рік.
У світі, який змінюється щодня, складно обрати юрисдикцію, в якій зручно і економічно ефективно вести бізнес. Компанії, зареєстровані в офшорах, йдуть зі сцени, поступаючись місцем Європі з її суворими правилами і обмеженнями.
Але окремо слід розглядати можливість відкриття компанії в Сполучених Штатах Америки.
Поширивши свій вплив практично на весь світ за допомогою FATCA, США зберегли відносну свободу і конфіденційність всередині своєї країни.
Податкові пільги, простота реєстрації та адміністрування компаній, репутація і, найголовніше, вільний рух долара – роблять США цікавим варіантом.
Наталія Кроник, юрист ICF Legal Service
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас