До кінця поточного місяця бензин на АЗС подорожчає ще на 70 копійок - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця поточного місяця бензин на АЗС подорожчає ще на 70 копійок - експерт

Енергетика
1366
До кінця поточного місяця бензин на АЗС подорожчає ще на 70 копійок. Про це повідомив експерт паливного ринку Геннадій Рябцев.
«Перша причина зростання цін на бензин – подорожчання нафтопродуктів на кордоні. Оскільки Україна імпортозалежна, природно подорожчання нафтопродуктів на 7-8% за минулий місяць позначається на цінах в роздробі. Друга причина – падіння курсу гривні. Тут ми так само бачимо приблизно 7% девальвації за минулий місяць. Оскільки 85% нафтопродуктів завозяться в країну і купуються за долари і євро за комерційним курсом, а не за курсом Нацбанку, то цей фактор також працює на зростання цін»,- сказав Г. Рябцев.
Експерт уточнив, що зростання вартості нафтопродуктів на 7-8% – це приблизно зростання вартості бензину на АЗС на 70-80 копійок. Зростання долара і євро на 7% по відношенню до гривні – це приблизно ще 60-70 копійок до подорожчання в роздробі.
«У сумі ми маємо десь 1,5 гривні, з яких трейдери відпрацювали близько 70 копійок. Отже, до кінця місяця бензин подорожчає ще на 70 копійок. У лютому все буде залежати від того, якою буде поведінка національної валюти. Тобто кожні 10 копійок в зростанні курсу валюти означають подорожчання бензину на 7-8 копійок»,- резюмував Г. Рябцев.
Нагадаємо, з 12 по 15 січня роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо збільшилися в більшості українських мереж АЗС.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас