Кабмін спростував намір підвищити ціну на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростував намір підвищити ціну на газ

Енергетика
560
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу заявив, що нічого не знає про плановане підвищення ціни на газ.
“У ЗМІ вранці читаю: уряд планує підвищити ціну на газ. А я про це взагалі нічого не знаю. Але ЗМІ про це пишуть”, – заявив Гройсман. Міністр енергетики Ігор Насалик в свою чергу запевнив, що підвищення ціни на газ – це “абсолютна дурниця”. Він сказав, що Міненерго не ініціює підвищення цін.
Гройсман також сказав, що це вже другий гучний фейк останнього часу.
“Це так само, як написали, що Гройсман сказав, що в Україні немає корупції. Ну друзі, я давав інтерв’ю під час візиту до Грузії авторитетному виданню Forbes, де я чітко сказав, де нам вдалося системно прийняти рішення, щоб знищити корупцію, – наприклад, ми знищили корупцію при поверненні ПДВ підприємствам, – тут немає маневру. Але корупція залишилася в державних компаніях, в судах, і я там перераховую. І також я сказав, що вороги України, я мав на увазі одного ворога – Росію, через ЗМІ за кордоном нав’язують все більше і більше історій про те, що [в Україні] корупція”, – заявив Гройсман.
Нагадаємо, агентство “Українські новини” з посиланням на проект постанови Кабміну повідомило, що з 1 квітня пропонується повністю відійти від принципу визначення ціни газу для населення і перегляду її кожні шість місяців у залежності від ціни імпортного паритету. За новою методикою ціна кубометра газу нібито мала підвищитися з 6,9 до 8 грн.
До 1 жовтня 2017 року Кабмін мав відкоригувати (збільшити) ціни на газ для населення і теплокомуненерго, оскільки зросла його вартість на європейському ринку. Кабмін відмовився підвищувати ціни і направив Міжнародному валютному фонду пропозицію щодо зміни формули розрахунку ціни.
Поточні ціни на природний газ для населення діють з травня 2016 року.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас