BlackBerry розробила сервіс для пошуку вразливостей у ПЗ сучасних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BlackBerry розробила сервіс для пошуку вразливостей у ПЗ сучасних автомобілів

Технології&Авто
140
Ще недавно самокеровані автомобілі здавалися технологією, можливою тільки в науково-фантастичних фільмах і літературних творах, але нинішні успіхи ключових гравців ринку (GM, наприклад, планує випустити електромобіль без керма і педалей вже до 2019 року) ясно дає зрозуміти, що поява таких моделей на вулицях міст — питання дуже близького майбутнього. І чим більше автомобілі покладаються на електроніку і інтернет-сервіси, тим гострішим стає питання безпеки. Досі ми вже неодноразово чули про уразливості в різних моделях, що дозволяють захопити контроль над тією чи іншою підсистемою авто. Отже, на Північноамериканському міжнародному автосалоні в Детройті, що проходить зараз, компанія BlackBerry, яка розробляє засоби забезпечення безпеки даних практично з дня заснування, представила відповідний продукт, який покликаний зробити сучасні автомобілі більш захищеними від атак хакерів.
Почнемо з того, що нова розробка канадців називається Jarvis. Нагадаємо, таке ж ім’я було у вигаданого штучного інтелекту-дворецького Джарвіса Тоні Старка із «Залізної людини» і таким самим ім’ям Цукерберг назвав свого домашнього помічника (ви, напевно, зараз подумали «ох і розвелося цих Джарвісів», ми теж). Невідомо, як BlackBerry вирішила це питання з Marvel, але, напевно, була якась угода.
Загалом, BlackBerry Jarvis – це хмарний сервіс для автовиробників, який дозволить перевіряти автомобільне ПЗ на наявність різних вразливостей. Як повідомляється, Jarvis перевіряє двійкові файли простим, швидким, масштабованим і економічно вигідним способом, даючи глибоку оцінку якості та безпеки програмних компонентів. Крім того, розробник робить особливий акцент на можливості індивідуального підрядка системи з урахуванням власного ланцюжка постачальників і заявляє, що його продукт може виконати комплексну перевірку за кілька хвилин, хоча раніше подібна перевірка займала до одного місяця.
BlackBerry також згадує можливість використання системи Jarvis у сфері охорони здоров’я, космічній, військовій та інших галузях.
Британська компанія Jaguar Land Rover вже підписала угоду з BlackBerry на використання системи Jarvis для перевірки своїх автомобілів, ще кілька автовиробників висловили інтерес до розробки канадської компанії.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас