UKRSIBBANK підтримав видання п’єси "Розбитий глек" Гайнріха фон Кляйста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UKRSIBBANK підтримав видання п’єси "Розбитий глек" Гайнріха фон Кляйста

Рекламний ринок
65
UKRSIBBANK BNP Paribas Group підтримав перше в Україні видання п’єси німецького драматурга Гайнріха фон Кляйста (1777 – 1811) “Розбитий глек”. Книгу у перекладі класика української літератури Юрія Андруховича видало провідне українське видавництво “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”.
Ця філософська комедія–притча, своєрідна любовно–детективна колізія з виром інтриг, де головний герой, суддя, опинився у незвичній ситуації і змушений вести процес сам проти себе, стала відкриттям культурного простору.
Уперше п’єса була перекладена 1903 році Іваном Франком, який дуже шанував творчість Клейста. В його версії вона називалася “Розбитий дзбанок”. У 1905 році Львівський театр представив п’єсу публіці, але вона не мала успіху. На жаль, рукопис перекладу не зберігся. З того часу цей твір був фактично забутим.
Нагадаємо, що у листопаді UKRSIBBANK BNP Paribas Group підтримав прем’єру постанови вистави “Розбитий глек” у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка, де головну роль зіграв народний артист України Остап Ступка.
UKRSIBBANK підтримав видання п’єси "Розбитий глек" Гайнріха фон Кляйста
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас