"Газпром" не буде оскаржувати рішення щодо спору з "Нафтогазом України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не буде оскаржувати рішення щодо спору з "Нафтогазом України"

Фондовий ринок
1491
“Газпром” не буде оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з “Нафтогазом України” про контракт на поставку газу, повідомив журналістам заступник голови правління концерну Олександр Медведєв у Санкт-Петербурзі в понеділок.
Тим часом, після того як 31 травня 2017 року арбітри винесли проміжне (окреме) рішення щодо деяких принципових питань, ПАТ “Газпром” 7 листопада 2017 року подало до Апеляційного суду округу Свеа (Швеція) заяву про оскарження проміжного (окремого) рішення і його часткового скасування.
В кінці грудня було винесено остаточне рішення.
“Там нічого нового немає. Рішення арбітражу набрало чинності. Оскаржити? А навіщо?” – сказав О.Медведєв.

Довідка Finance.ua:

  • Український Національний нафтогазовий холдинг “Нафтогаз України” почав судові розгляди з російським “Газпромом” за двома контрактами: щодо транзиту російського газу в ЄС через територію України і купівлі-продажу Україною російського газу.
  • 1 червня Стокгольмський арбітраж ухвалив проміжне рішення на користь “Нафтогазу”, переглянувши ціни за укладеним в 2009 році контрактом на закупівлю газу у російського монополіста з урахуванням ринкових умов.
    Крім того, Стокгольмський суд скасував вимогу “Газпрому”, згідно з якою Україна мала щороку купувати 52 мільярди кубометрів газу або оплачувати його вартість, при цьому не вибираючи весь обсяг (принцип “бери або плати”).
  • Стокгольмський арбітраж знизив ціну газу для НАК “Нафтогаз України”, що закуповується у російського “Газпрому”, у другому кварталі 2014 року на 27,4% – до 352 доларів з 485 доларів за 1 тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас