Україна та Румунія домовилися напрацювати документ щодо закону про освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Румунія домовилися напрацювати документ щодо закону про освіту

Казна та Політика
235
Міністри закордонних справ України та Румунії під час зустрічі у Чернівцях домовилися напрацювати спільний документ щодо імплементації нового Закону України «Про освіту», зокрема його 7 статті, яка стосується використання мов у навчальному процесі.
Про це повідомляє прес-служба МЗС України.
«Спільно з офіційними чиновниками румунської сторони проведено зустріч з представниками румунської громади, керівниками та викладачами румуномовних навчальних закладів області. В ході зустрічі обговорено шляхи врахування рекомендацій Венеціанської комісії стосовно статті 7 освітнього закону», — йдеться у повідомленні.
Також сторони обговорили питання розвитку прикордонної інфраструктури на українсько-румунському державному кордоні.
«У цьому контексті українською стороною повідомлено про намір відкрити у першій половині 2018 року пункти пропуску через українсько-румунський державний кордон «Красноїльськ» та «Дяківці», підкреслено необхідність відкриття пішохідних пунктів пропуску по всій протяжності кордону», — повідомляють в МЗС.
Раніше в Міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що Венеційська комісія підтвердила угорську критику українського закону про освіту.
Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що ніякі зміни в мовні норми закону «Про освіту» не будуть внесені.
Венеційська комісія у висновках стосовно статті 7 у законі «Про загальну середню освіту» визначила, що ця стаття є рамковою і підлягає деталізації, а також потребує подовження перехідного терміну для впровадження.
28 вересня в Україні набув чинності закон «Про освіту». Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовах.
У МЗС Угорщини наголосили, що блокуватимуть євроінтеграцію України, якщо закон про освіту не змінять.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас