Google опублікувала список хромбуків, схильних до вразливості Meltdown — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google опублікувала список хромбуків, схильних до вразливості Meltdown

Технології&Авто
404
Хромбук Google Pixelbook одним з перших отримав патч, що закриває вразливості Meltdown. Але як щодо моделей інших виробників?
Власники мобільних комп’ютерів того чи іншого виробництва, що працюють під управлінням ОС Chrome OS, тепер можуть самі легко перевірити, чи вразливий їх пристрій. Для цього Google опублікував на сайті Chromium Wiki таблицю, що дозволяє дізнатися статус уразливості CVE-2017-5754 (Meltdown) – усунена чи ні – для будь-якого пристрою з Chrome OS.
У моделях, які вже отримали патчі для захисту від Meltdown або зовсім не сприйнятливі до атак даного типу, в графі зі згадуванням виправлень CVE-2017-5754 зазначено «Так» або «Не потрібно». Для інших оновлення або ще не вийшло, або ніколи не вийде з тієї причини, що термін підтримки цих пристроїв уже закінчився. На щастя, таких моделей небагато.
На завершення можна додати, що всі пристрої Google вже отримали захист від Meltdown. Нагадаємо, Meltdown зачіпає суто чіпи Intel і всі хромбуки, що використовують ядро ​​Linux версії 3.18 або 4.4, знаходяться поза зоною ризику.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас