Криптовалюти можуть частково замінити гроші - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюти можуть частково замінити гроші - Goldman Sachs

Фінтех і Картки
1168
Криптовалюти можуть стати формою реальних грошей в країнах, що розвиваються.
Так вважають аналітики Goldman Sachs Group, передає Bloomberg.
На їхню думку, біткойн може бути корисний в регіонах, де уряди накладають суворі правила використання традиційних валют з інших країн.
“В останні десятиліття американський долар служив своїй меті відносно добре. Однак для тих країн і сегментів фінансової системи, де традиційні грошові послуги недостатньо розвинені, криптовалюти можуть стати “життєздатною альтернативою”, – відзначають аналітики Goldman Sachs Зак Пандл і Чарльз Хіммельберг.
Однак, якщо криптовалюти матимуть широке поширення, інвесторам не варто розраховувати на астрономічні доходи, подібні до тих, які нещодавно привернули безпрецедентну увагу до цього ринку.
“Наша робоча гіпотеза полягає в тому, що довгострокові доходи від криптовалюти повинні зрівнятися (або бути трохи нижчими) зі зростанням світового реального обсягу виробництва – показником з темпами зростання в кілька відсотків. Таким чином, криптовалюти слід розглядати як активи з низькою/нульовою прибутковістю або захисні активи, подібні до золота або деяких інших металів”, – йдеться в звіті.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас