Facebook випустить розумну колонку для відеочатів і соцмереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook випустить розумну колонку для відеочатів і соцмереж

Технології&Авто
154
Перша розробка секретної лабораторії Building 8 буде представлена ​​на весняній конференції F8. Пристрій Portal зможе не тільки показувати фото, організовувати відеочати, але і ставити лайки під постами в соцмережі за допомогою голосових команд.
Чутки про розробку в Facebook чи то розумної колонки, чи то спеціального пристрою для відеочатів з’явилися минулого літа. Тоді пристрій не мав назви, але ЗМІ дізналися про велике замовлення, яке Facebook розмістила на китайській фабриці Pegatron, де збирають iPhone. Тепер же сайт Cheddar повідав нові деталі про пристрій, що буде називатися Portal. Девайс розглядають як конкурента розумним колонкам Echo від Amazon і HomePod від Apple. При цьому, завдяки інтеграції з соцмережею, екрану і камерам Portal буде вміти набагато більше, ніж просто знаходити радіостанцію з приємною музикою або озвучити прогноз погоди.
Portal працює на Android і сприймає голосові команди. У пристрої буде великий екран і ширококутна камера з функцією розпізнавання облич – це дозволить асоціювати користувачів з їхніми акаунтами на Facebook. Екран, однак, буде використовуватися не тільки для відеочатів: відомо, що найбільша соцмережа підписала договори для отримання ліцензій музики з Sony/ATV і Universal Music і хоче домовитися з Spotify і Netflix.
Portal офіційно буде представлено ​​на конференції F8 на початку травня. Попередня вартість – $499, і це вдвічі дорожче від схожого розумного девайсу від Amazon – Echo Show. Однак Cheddar стверджує, ніби засновник соцмережі Марк Цукерберг заявив підлеглим, що його не хвилює прибуток від Portal. Головне – змінити поведінку людей.
Продажі в США повинні початися в другій половині року. При цьому британська Telegraph побоюється, що з виходом на європейський ринок можуть виникнути складності через законодавство, що обмежує використання функції розпізнавання облич.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас