Складено список найбезпечніших країн для туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складено список найбезпечніших країн для туристів

Світ
2130
Держдепартамент США склав рейтинг країн, до яких можна безпечно подорожувати. Всі країни світу були розділені на чотири категорії. При цьому туристам відразу ж порадили уникати Росії.
У першій групі знаходяться держави, в яких достатньо дотримуватися стандартних заходів безпеки. Серед них – Австрія, Канада, Швейцарія, скандинавські країни, всі східноєвропейські держави Євросоюзу і багато колишніх республік СРСР.
До другої групи, де необхідна підвищена обережність, потрапили Німеччина, Велика Британія, Франція і Україна. Також в цій групі знаходяться Бразилія, Індія, Китай, Саудівська Аравія.
Подорожувати в держави третьої групи, куди потрапили Росія, Венесуела, Куба, Нігер, Судан, Пакистан, Туреччина влада США не рекомендує. Росія в цьому списку опинилася через терористів, а також те, що американські громадяни там піддаються різним утискам.
Туристів, які їдуть в країни четвертої групи, неминуче чекають проблеми і нерідко смерть. До цих країн американська влада віднесла Афганістан, Ірак, Іран, Лівію, Північну Корею, Сирію, Сомалі і низку інших держав.
Раніше Всесвітній економічний форум опублікував щорічний рейтинг найменш безпечних країн для туристів. Україна в ньому потрапила в топ-10 найнебезпечніших країн світу. А в складеному експертами Світового економічного форуму рейтингу країн за рівнем організованої злочинності Україна посіла 113 місце з 137 країн, розташувавшись між Угандою, розміщеною на 112 рядку рейтингу, і Тринідадом і Тобаго – на 114-му.
Раніше в ООН розповіли, що Україна посіла перше місце в світі за кількістю загиблих людей в результаті вибухів мін. Про це заявив гуманітарний координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас