S&P повторно оголосило вибірковий дефолт по Венесуелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P повторно оголосило вибірковий дефолт по Венесуелі

Кредит&Депозит
283
Міжнародне рейтингове агентство S&P знизило рейтинг випуску державних облігацій Венесуели з погашенням в 2020 р. до дефолтного рівня “D” з “CC”, йдеться в повідомленні агентства.
Водночас агентство підтвердило довгострокові і короткострокові боргові рейтинги Венесуели в іноземній валюті на рівнях “SD” і “D” відповідно. Відповідні рейтинги в національній валюті були підтверджені на рівні “CCC-” і “C” з можливістю подальшого зниження.
У повідомленні агентства наголошується, що збереження можливості перегляду в бік подальшого зниження відображає нашу думку про те, що існує ймовірність один до двох, що Венесуела може знову допустити дефолт протягом найближчих двох місяців.
У S&P додали, що можуть знизити до дефолтного рейтинги і інших випусків облігацій, якщо влада Венесуели знову прострочить виплати за паперами.
Відзначимо, в листопаді 2017 міжнародне рейтингове агентство Standard & Poors оголосило про зниження рейтингу Венесуели до вибіркового дефолту.
Причиною для зниження стала неспроможність Венесуели здійснити виплати за купонами за глобальними облігаціями на суму $200 млн. Погашення бондів має відбутися в 2019 і 2024 рр.
При цьому ще минулого тижня завершився 30-денний період пільгової сплати відсотків.
В результаті рейтинг емісії за цими облігаціями знижено до “D” від “CC”, а довгостроковий суверенний кредитний рейтинг в іноземній валюті Венесуели – до “SD” від “CC”.
Суверенні кредитні рейтинги в національній валюті залишилися в списку CreditWatch з можливістю зниження. Це відображає думку S&P про те, що Каракас може знову пропустити платіж за своїми непогашеним борговими зобов’язаннями або протягом наступних трьох місяців здійснити операцію щодо врегулювання проблемних боргів, еквівалентну дефолту.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас