Autonomous Flight хоче доставляти людей в Хітроу на безпілотниках - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Autonomous Flight хоче доставляти людей в Хітроу на безпілотниках - ЗМІ

Технології&Авто
129
Британський бізнесмен Мартін Уорнер розробляє безпілотний повітряний транспортний засіб, який зможе перевозити людей з центру Лондона в аеропорт Хітроу за 12 хвилин, пише The Times.
В майбутньому апарат з електричним двигуном може бути використаний для скорочення навантаження на дорожні мережі по всій Великобританії.
Компанія Autonomous Flight, створена 46-річним М.Уорнером, має намір в березні представити двомісну модель безпілотного апарату. Перший політ, який буде проходити з пілотом, заплановано на кінець поточного року.
Літальний апарат з вертикальним зльотом і посадкою Y6S розробляється інженерами в графстві Оксфордшир. Він зможе підніматися на висоту до 500 метрів і буде пересуватися з максимальною швидкістю 113 км/год. Радіус польоту складе 128 км від контролюючого пристрою.
Як очікується, вартість дрона становитиме 20 тис. фунтів стерлінгів ($14,8 тис.).
У Autonomous Flight припускають, що вартість 15-хвилинного польоту в Хітроу складе всього 25 фунтів, що приблизно дорівнює ціні квитка на швидкісний поїзд, який з’єднує центр міста з аеропортом, зазначає BBC.
Засновник компанії сподівається, що дронами зацікавляться і в інших містах.
Ці літальні апарати використовують чисту літієво-іонну технологію. Вони практично безшумні і набагато чистіші за звичайні повітряні судна. Вони доступні за ціною. Не потрібно шукати рішення боротьби з автомобільними пробками на землі, де не залишилося вільного місця. Замість цього можна поглянути в небо на висоти від 90 до 450 метрів, на яких практично ніхто не літає, пише The Times.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас