Віталік Бутерін пообіцяв залишити крипторинок, якщо він не зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віталік Бутерін пообіцяв залишити крипторинок, якщо він не зміниться

Фінтех і Картки
10395
Засновник Ethereum Віталік Бутерін заявив, що втомився від незрілості криптовалютної спільноти. У своєму Твіттері він пообіцяв піти з крипторинку, якщо люди не почнуть працювати разом, розвиваючи галузь, а не ганяючись за цифрами на своїх крипторахунках, передає Business Insider.
«Всі криптоспільноти, включаючи Ethereum, повинні побачити відмінності між зароблянням цифрових мільярдів і справжньою користю суспільству», – каже Бутерін. Він заявив, що сьогодні вся енергія спільноти витрачається на роботу заради розкішних автомобілів і недоречних жартів про криптовалюту. Він назвав співтовариство незрілим і сказав, що якщо все й далі продовжиться в такому дусі, то він вийде зі справи. При цьому Бутерін додав, що як і раніше має великі надії на технологію блокчейн і криптовалюти.
Твіти програміста і творця Ethereum пронизані скептицизмом стосовно ринку криптовалют і до свого дітища зокрема. На початку грудня він писав: «Ринок криптовалют перевалив за $0,5 трлн. Але чи заробили ми ці гроші?». Після чого продовжує ставити риторичні запитання: «Скільком людям, які не мають доступ до банків, ми дали доступ до фінансових інструментів», «Чи дали ми звичайним людям вільний від нагляду держави спосіб вести бізнес», «Скільки дійсно корисних застосувань блокчейну ми дали людям». Очевидно, що Бутерін бачить, що для більшості і ефір, і біткойн – це просто спосіб заробити швидкі гроші, ніхто не думає про користь технології для суспільства. Такі люди шкодять суспільству, вважає він.
За величезними цифрами курсів криптовалют – найбільша загроза. Вони відвернули співтовариство від дійсно важливих і корисних додатків. Бутерін цитує повідомлення одного з користувачів Твіттер: «Біткойн перетворюється на провальний проект. Зерна руйнування вже посіяні і це в першу чергу засліплені цифрами учасники спільноти. Всі зрозуміють це, але буде вже занадто пізно». Сам Бутерін пише, що всі повинні поставитися серйозно до цих слів. Вони стосуються всіх криптовалют, не тільки біткойна: за цифрами більше ніхто не думає про реальну користь. Якщо люди не об’єднаються для створення по-справжньому корисних технологій, Бутерін пообіцяв піти.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас