Регулятор схвалив низку важливих рішень для нового ринку електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор схвалив низку важливих рішень для нового ринку електроенергії

Енергетика
474
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила низку важливих документів для впровадження нового ринку електроенергії.
Розглянуті на засіданні 27 грудня проекти документів оприлюднені на сайті комісії з метою отримання зауважень та пропозицій, передає Інтерфакс-Україна.
Як заявив глава НКРЕКП Дмитро Вовк, комісія запрошує всіх експертів “до участі в обговоренні для своєчасного прийняття та імплементації закону про ринок електроенергії”.
НКРЕКП, зокрема, схвалила проекти постанов: кодекс системи передачі; кодекс систем розподілу; методика формування плати за приєднання до системи передачі і систем розподілу; правила ринку; правила ринку “на добу вперед” і внутрідобового ринку; правила роздрібного ринку електроенергії; кодекс комерційного обліку електроенергії.
Нагадаємо, що закон Про ринок електроенергії набрав чинності 11 червня. Він передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає кілька сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок “на добу вперед”, внутрідобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.
Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, в тому числі в питанні поділу компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас