Луценко назвав головні джерела корупції в Україні - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко назвав головні джерела корупції в Україні - ЗМІ

Кримінал
2596
Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю висловив упевненість, що топ-корупцію в Україні, включаючи партійну корупцію, можна викорінити, якщо змінити ситуацію в трьох напрямках.
На думку Луценка, ці напрямки – це держпідприємства, митниця і надра.
При цьому він порівняв Україну і Польщу. В Україні зараз близько 3,5 тисячі державних підприємств. У Польщі в 1991 році, коли вона починала реформу, їх було 4,5 тисячі. Тепер у неї тільки 45 державних підприємств. З приватизації Польща отримала приблизно 400 мільярдів доларів. В Україні з 3,5 тисячі державних підприємств є 1800, які взагалі не працюють. Приблизно 1800 з яких на 80% збиткові.
Отже, вони генерують збитки, лягають на плечі народу і в той же час їхніми товарами, їхніми операціями підживлюються переможці партійних гонок. Що потрібно зробити? Так, можна ловити 3,5 тисячі директорів і їх зв’язки з партіями. І це потрібно робити. Так зробили Польща, Угорщина, Румунія, НДР, тобто всі, хто проводив реформи”, – сказав Луценко.
Другий аспект в існуванні топ-корупції, на думку генпрокурора, це ситуація на митниці, з якої 20-30% товарів все ще недоплачують до бюджету.
Третій крок – це українські надра. За словами Луценка, українські надра діляться непрозоро, функціонують неприбутково, хоча є одним із стовпів: індустріальний, аграрний і геологічний стовп розвитку майбутнього України.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас