Американці витрачають $16 млрд на рік на непотрібні подарунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці витрачають $16 млрд на рік на непотрібні подарунки

Світ
459
Кожен американець отримує мінімум один абсолютно непотрібний подарунок на рік, причому середня вартість таких подарунків становить $49,5, показують результати опитування, проведеного компанією Pureprofile.
Таким чином, щорічно громадяни США витрачають загалом $16 млрд на речі, які потім припадають пилом на полицях або опиняються у кошику для сміття.
Майже чверть опитаних сказали, що найгірші подарунки їм дарують друзі, і лише 5% поскаржилися на непотрібні подарунки з боку начальства. При цьому 7% респондентів зізналися, що самі дарували подарунки рідним і близьким, знаючи, що вони їм не сподобаються.
Найчастіше люди помиляються з вибором одягу та аксесуарів – 46% опитаних назвали їх серед найбільш непотрібних речей, отриманих на свята. Далі йдуть домашнє начиння, косметика і парфуми.
Цікаво, що найбільш безпрограшною категорією подарунків виявилася музика – лише 3% респондентів вказали, що їм не сподобався подарунок з цієї сфери.
Щоб уникнути дарування абсолютно непотрібних речей, аналітики видання Moneyish.com радять дарувати подарункові картки (власник використовує їх для купівлі дійсно потрібних речей, а ще їх можна легко передарувати) і складати списки бажаних подарунків, з якими можуть ознайомитися всі бажаючі. Крім того, непотрібну річ можна продати на одному з численних сайтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас