Uber продає збитковий підрозділ у сфері лізингу автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber продає збитковий підрозділ у сфері лізингу автомобілів

Фондовий ринок
245
Uber Technologies Inc. продає підрозділ автомобільного лізингу в США (Xchange Leasing) американському стартапу Fair.com, яка володіє сервісом підбору автомобілів в оренду, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.
Uber шукала покупця для Xchange Leasing з літа цього року, коли компанія виявила, що збитки підрозділу істотно вищі, ніж передбачалося.
Оцінки Uber показали, що реальні втрати в розрахунку на кожен автомобіль в американському лізинговому підрозділі становлять близько $9 тис., що відповідає приблизно половині вартості машини. Раніше Xchange Leasing оцінювало ці втрати лише в $500 в розрахунку на автомобіль.
У вересні Uber оголосила про намір згорнути ці операції, у результаті чого 500 співробітників Xchange Leasing залишилися б без роботи. В цей же час Uber почала шукати покупця для лізингового підрозділу.
Джерелу WSJ не відомо, яку суму Fair.com заплатить за придбані у Uber операції.
В документі, який потрапив у розпорядження газети, йдеться, що чиста балансова вартість понад 30 тис. автомобілів, якими володіє підрозділ, становить близько $400 млн.
Сервіс Fair.com заснований у минулому році в Санта-Моніці, здійснює підбір автомобілів в залежності від суми, яку клієнт готовий щомісяця платити за оренду. Стартап в цілому вже залучив фінансування в розмірі $85 млн, а також розмістив облігації на $1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас