СБУ дозволила поляку Станчаку очолювати "Укртрансгаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ дозволила поляку Станчаку очолювати "Укртрансгаз"

Фондовий ринок
357
Служба безпеки України надала Павлу Юзефу Станчаку дозвільні документи, необхідні для роботи головою ПАТ “Укртрансгаз”. Про це повідомили в прес-службі НАК “Нафтогаз України”.
СБУ погодило. Очікуємо, що на поточному тижні буде підписано контракт (трудову угоду зі Станчаком)”, — відзначили в прес-службі у вівторок.
Як повідомлялося, “Нафтогаз” затвердив Станчака президентом УТГ ще в серпні 2017 року, однак СБУ тоді не оформила йому дозвільні документи, необхідні для початку виконання обов’язків на цій посаді.
Призначення Станчака отримало схвалення наглядової ради “Нафтогазу”, а завдяки новим статутам НАК як акціонер може призначати керівництво дочірніх компаній без додаткових погоджень з власним акціонером — Кабінетом міністрів.
Станчак в 2003-2004 роках працював у польському аналогу “Нафтогазу” — PGNiG. Він відповідав за відокремлення функції оператора газотранспортної системи та створення незалежного оператора ГТС в Польщі — Gaz-System S. A. Аналогічний шлях повинні пройти “Нафтогаз” і “Укртрансгаз” відповідно до впровадження вимог Третього енергопакету.
У листопаді “Нафтогаз України” перевів Станчака на посаду віце-президента “Укртрансгазу”.
Джерело: https://delo.ua/business/sbu-predostavila-poljaku-stanchaku-neobhodimye-razreshenija-dlja-338002/ delo.ua
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас