У "стерильному" полярному снігу виявили живих бактерій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "стерильному" полярному снігу виявили живих бактерій

Світ
1729
Вчені вперше знайшли живих бактерій в полярних льодах і снігах. Про це повідомляє “Фокус” з посиланням на “Популярну механіку”.
Зрозуміло, мікроби повсюдно присутні в полярних регіонах, як зауважує провідна дослідниця цього проекту Келлі Редекер, але ось знайти метаболічно активних мікробів, тобто тих, у яких йдуть реакції, що каталізуються ензимами, прямо у сніговій масі – такого не було ніколи.
Полярна снігова маса існує у вкрай екстремальних умовах, де постійні вітри змішують верхні і вторинні шари снігу. Квазірідинна плівка на поверхні наносів може просочитися усередину, руйнуючи умови для проживання мікробів.
Щоб упоратися з цими унікальними умовами, група Редекер розробила систему обробки залишкових газів, яка мінімізує сигнали від фізичних, хімічних і альтернативних біологічних джерел.
Використовуючи хімічні речовини під назвою галоїдметіли як хімзонди, вчені змогли зафіксувати явні ознаки метаболічної активності.
Це відкриття доводить, що, можливо, нам варто переглянути наші уявлення про те, де життя може існувати, а де ні, що значно змінить подальші пошуки позаземного життя в далекому космосі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас