Airbus випробував систему машинного зору для безпілотної посадки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus випробував систему машинного зору для безпілотної посадки

Фондовий ринок
473
Компанія Airbus Helicopters успішно протестувала свою нову бортову систему обробки зображень під час польоту. Компанія планує використовувати її на різних пристроях для вертикального зльоту і посадки (VTOL), пише AviationWeek.
Інноваційна система обробки зображень, розроблена Airbus Helicopters, отримала назву Eagle (Eye for Autonomous Guidance and Landing Extension). Система націлена на об’єднання всіх функцій обробки зображень і подачі їх у систему авіоніки, тим самим зменшуючи робоче навантаження пілота.
Випробування системи Eagle проходили в два етапи: на стенді та в польоті. Випробування на стенді продемонстрували здатність системи обирати невелику наземну «мету» в діапазоні двох кілометрів і автоматично відстежувати її під час польоту. Льотні випробування підтвердили надійність архітектури та основних компонентів Eagle, таких як гіростабілізаційний пристрій Оptronics і центральний процесор.
Наступні етапи тестової кампанії будуть спрямовані на об’єднання Eagle з автоматичною системою управління польотом, щоб домогтися повністю автоматизованого керування вертольотом.
В майбутньому система Eagle повинна забезпечити можливість виконання повністю автономних зльоту і посадки, навіть у складних погодних умовах. У разі успіху це в рази підвищить безпеку повітряних суден. Крім того, це наблизить впровадження пристроїв для вертикального зльоту і посадки (VTOL).
Авіаційно-промислова корпорація Китаю (Aviation Industry Corporation of China, AVIC) представила на виставці China Helicopter Expo в Тяньцзіні зразок першого китайського безпілотного вертольота AV500W.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас