У Китаї дозволять тестувати робомобілі на звичайних дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї дозволять тестувати робомобілі на звичайних дорогах

Технології&Авто
124
За новими правилами, безпілотні автомобілі дозволено випробовувати на дорогах загального користування, але в салоні неодмінно мусить бути водій, щоб в непередбаченій ситуації взяти керування на себе, пише Engadget.
У Китаї можна буде тестувати безпілотні автомобілі на звичайних дорогах – таку заяву зробила Пекінська муніципальна транспортна комісія. Правда, для подібних випробувань введуть низку обмежень: спеціальну ліцензію зможуть отримати тільки компанії, зареєстровані в Китаї, а їздити автономні машини зможуть не по всіх трасах.
Рік тому влада країни вирішила заборонити використання безпілотників на дорогах загального користування доти, доки не буде створена і прийнята відповідна законодавча база. Але компанія Baidu не захотіла так довго чекати і провела нелегальні випробування своїх безпілотних автомобілів, скориставшись прогалиною в законодавстві. Водії сиділи за кермом машин, але не брали участі в керуванні.
Нові правила дозволять компаніям подавати заявки на тимчасові дозволи, які дозволять тестувати безпілотники на деяких дорогах загального користування. Список трас, придатних для подібних випробувань, буде опублікований найближчим часом. Автомобілі потрібно буде в обов’язковому порядку страхувати на випадок ДТП. Крім того, під час тестових поїздок в салоні неодмінно мусить бути водій, щоб в непередбаченій ситуації взяти керування на себе.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас