Робомобілі виїдуть на дороги загального користування Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобілі виїдуть на дороги загального користування Китаю

Технології&Авто
202
Пекінська комісія муніципального транспорту оприлюднила положення, згідно з яким китайські компанії зможуть здійснювати випробування безпілотних автомобілів на дорогах загального користування.
Влітку минулого року Китай заборонив випробування робомобілів на громадських дорогах. Це рішення було мотивоване необхідністю вироблення чітких правил, що строго визначають вимоги до тестування автопілотованих транспортних засобів на дорогах загального користування.
І ось тепер повідомляється, що влада КНР переглянула свою позицію. Тепер компанії зможуть тестувати робомобілі на певних дорогах і при певних умовах. Зокрема, за кермом самокерованих машин повинен завжди перебувати досвідчений водій, готовий в будь-який момент взяти керування в свої руки.
У Китаї робомобілі в числі інших проектує місцевий інтернет-гігант Baidu. Ця компанія вже до кінця поточного десятиліття має намір організувати виробництво безпілотних автомобілів, які відповідають третьому рівню автоматизації за стандартом SAE. Такі машини зможуть безпечно долати великі відстані при русі по автомагістралях. До 2021 року планується організувати випуск автомобілів з четвертим рівнем автоматизації за стандартом SAE: ці транспортні засоби зможуть рухатися самостійно в більшості ситуацій.
Робомобілі, як очікується, дозволять значно знизити аварійність на дорогах, оптимізувати трафік і поліпшити інфраструктуру великих міст. На відміну від звичайних водіїв, такі машини не будуть втомлюватися і відволікатися від дороги.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас