УкрСиббанк одержав право обслуговувати пенсійні рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УкрСиббанк одержав право обслуговувати пенсійні рахунки

Фондовий ринок
618
АКІБ «Укрсиббанк» ввійшов у число переможців тендера на обслуговування пенсійних рахунків і здійснення виплат пенсій і іншої матеріальної допомоги пенсіонерам. В ініційованому Пенсійним фондом України відкритому і рівноправному тендері взяли участь більш 30 українських комерційних банків. Переможці тендера визначалися конкурсною комісією ПФУ на основі спеціально розробленої бальної системи оцінки конкурсних пропозицій.
При проведенні конкурсу для одержання банком статусу уповноваженого на виплату пенсій і матеріальної допомоги претенденти повинні були надати наступну інформацію: дані про розгалуженість філіальної мережі банку по регіонах України; дані про співвідношення кількості пенсіонерів до кількості установ банку в регіонах України; аудиторський висновок про фінансовий стан банку; звіт про фінансовий стан банку, підтверджений Національним банком України, а також інформація Національного банку України про дотримання Банком обов'язкових економічних нормативів за останні шістьох місяців; забезпечення адресної доставки пенсій і матеріальної допомоги; режим роботи підрозділів банку з фізичними особами; розмір процентної ставки нарахування відсотків на рахунки пенсіонерів і одержувачів матеріальної допомоги, а також політика банку щодо її збільшення.
Як відзначив Заступник Голови Правління АКІБ «Укрсиббанк» Олександр Денисенко: «Проведений тендер серед комерційних банків дозволив вибрати дійсно надійні мережні банки, а також надати можливість кожному пенсіонеру безпосередньо вирішити, де і як йому зручніше одержувати свої кошти. Ми розглядаємо результати тендера як велику довіру Пенсійного фонду України до нашого банку і його визнання як великого і надійного мережного банку України».
В АКІБ «Укрсиббанк» розроблена спеціальна програма надання банківських послуг пенсіонерам і одержувачам матеріальної допомоги. Так, установлювана процентна ставка по поточних рахунках клієнтів банку знаходиться на рівні умов, що склалися на ринку банківських послуг. На залишки по поточних рахунках пенсіонерів і одержувачів матеріальної допомоги АКІБ «Укрсиббанк» нараховує 11% річних. Важливим є той факт, що незалежно від процентної політики банку й умов на ринку, АКІБ «Укрсиббанк» нараховує відсотки по залишках на поточних рахунках на рівні, не нижче зазначеного в договорі між банком і клієнтом.
Пенсіонерам і одержувачам матеріальної допомоги АКІБ «Укрсиббанк» пропонує спеціальні тарифи й умови обслуговування: безкоштовне відкриття поточних рахунків у національній валюті, оплату комунальних послуг, а також здійснення грошових переказів на користь державного бюджету і цільових державних фондів. Крім того, пенсіонери й одержувачі матеріальної допомоги мають можливість безкоштовно відкрити в банку картковий рахунок і одержати пластикову карту з наступним безкоштовним обслуговуванням. За власним бажанням клієнт банку має можливість відкрити депозитний рахунок і перевести на нього кошти з поточного рахунка - ця операція здійснюється банком безкоштовно.
Також АКІБ «Укрсиббанк» пропонує пенсіонерам доставку пенсій через УГППС «Укрпошта». Усі відділення банку мають оптимальний для клієнтів графік роботи: з понеділка по суботу включно з 9-00 до 19-00, що також дуже зручно для одержувачів пенсій і матеріальної допомоги. АКІБ «Укрсиббанк» входить у число банків, уповноважених здійснювати виплату компенсацій обличчям, що постраждали від нацистських переслідувань у роки Другої світової війни, що здебільшого є також і одержувачами пенсій, що дозволяє клієнтам банку одержувати одночасно компенсації і пенсії у відділеннях АКІБ «Укрсиббанк».
Спеціально для пенсіонерів і одержувачів матеріальної допомоги фахівцями АКІБ «Укрсиббанк» розроблений і функціонує внесок «Пенсійний» із щомісячною виплатою відсотків. По внеску нараховується 20% річних через 3 місяці, 23% річних через 6 місяців, 24% річних через 12 місяців (370 днів) і 25% річних через 18 місяців.
Довідка
АКІБ «Укрсиббанк» зареєстрований 18 червня 1990 року. Банк має повну ліцензію НБУ на проведення банківських операцій. За станом на 1.01.2002р. статутний фонд банку – 90 млн. грн., капітал — 211 млн. грн., валюта балансу – 2034 млн. грн., регіональна мережа включає більш 80 філій і відділень.
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас