Антимонопольне відомство ФРН підозрює Facebook у зловживанні збором даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольне відомство ФРН підозрює Facebook у зловживанні збором даних

Світ
101
Федеральне відомство Німеччини з картелів підозрює Facebook в зловживанні даними німецьких користувачів.
Про це повідомляє DW.
Facebook має домінуюче становище в Німеччині серед інших соціальних мереж, яким зловживає, вимагаючи від німців згоди на необмежений збір даних з третіх джерел і зведення їх з даними, зібраними самої соціальною мережею, в обмін на можливість стати користувачем, заявили у відомстві.
Такими третіми джерелами є як месенджер WhatsApp або додаток для обміну фотографіями і відеозаписами Instagram, які належать Facebook, так і інтернет-сторінки і мобільні додатки інших власників, які пов’язані з соціальною мережею.
“Facebook збирає і обробляє дані зі сторінок в інтернеті, на які користувач переходить з соціальної мережі, навіть якщо він і не натискає при цьому кнопку “мені подобається”, – говорить глава Федерального відомства з картелів Андреас Мундт.
За його словами, розмах і методи збору даних порушують європейські норми в цій сфері.
На думку відомства, Facebook як домінуюча компанія повинна враховувати те, що у користувачів немає реальної альтернативи. Реєструючись, користувач стоїть перед вибором прийняти всі умови Facebook, або відмовитися від використання цієї соцмережі. В таких умовах неможливо говорити про те, що користувач дає Facebook дійсну згоду на збір і обробку даних в тому обсязі, в якому вони відбуваються.
В даний час відомство проводить службове розслідування щодо Facebook. Рішення очікується не раніше літа 2018 року.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас