У 2018 році криптовалюти здійснять «зелену революцію» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 році криптовалюти здійснять «зелену революцію»

Фінтех і Картки
2313
«Криптовалюти будуть стимулювати інновації та лідерство, заохочувати більш чисті покупки і допоможуть вирішити деякі з найскладніших питань політики», — вважає Берніс Лі, виконавчий директор британської некомерційної організації Hoffmann Centre for Sustainable Resource Economy. У колонці WIRED вона розповіла, як криптовалюти здійснять «зелену революцію».
На думку Лі, заяви про швидку смерть двигунів внутрішнього згоряння і загальний перехід на зелену енергетику, м’яко кажучи, передчасні. Для того, щоб це дійсно стало можливим, вважає вона, суспільству потрібні «чисті гроші» на основі чистих технологій.
Як і аніше вибір на користь більш екологічних товарів передбачає і більш високий цінник. Державні субсидії допомогли пом’якшити високу вартість «зелених» технологій за останнє десятиліття, але сьогодні бажання політиків використовувати гроші платників податків для зниження вартості екологічно чистих продуктів і послуг слабшає. Тим часом, еко-компанії не тільки повинні платити більше за сертифікацію і впровадження нових технологій, але також ризикують втратити частку на ринку, якщо занадто сильно випередять конкурентів.
У 2018 році з’являться зелені криптовалюти, вважає Лі, а з ними — нові форми фінансування. Це відбуватиметься за рахунок поєднання різних технологій, таких як блокчейн і розумні контракти, з новітніми екологічними даними та зростаючими корпоративними інтересами в залученні фінансування для інвестицій.
З блокчейном інформація про ланцюжки поставок в різних секторах економіки може бути об’єднана в глобальний, повністю сумісний реєстр. Такий рівень прозорості та точності дозволить кількісно визначити конкретні екологічні вигоди від нових технологій — чи то чисте реактивне паливо, рослинні білки або відновлювані джерела енергії — і перетворити їх на ринкові товари.
Перші «зелені криптовалюти» вже успішно існують на ринку. Наприклад, GENERcoin, який може бути використаний для придбання твердого біопалива або конвертований в біткойн. Інша валюта, EnergyCoin, працює для локального обміну електроенергією серед звичайних споживачів. Крім того, існує також SolarCoins, яку можна отримати, надавши сертифікат про використання сонячної відновлюваної енергії.
У 2018 році ми побачимо появу нових зелених криптовалют, побудованих на основі глобальних даних, впевнена Лі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас