Найбільший у світі літак вперше викотили на злітну смугу (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший у світі літак вперше викотили на злітну смугу (фото, відео)

Технології&Авто
7756
Гігантський літак Stratolaunch пройшов тестовий виїзд на злітно-посадкову смугу авіакосмічного порту Мохаве в Каліфорнії.
Відповідне відео опублікував засновник Stratolaunch Пол Аллен, пише GeekWire.
“Stratolaunch вчора виїхав на злітно-посадкову смугу авіакосмічного порту Мохаве і успішно провів перше випробування. Детальніше найближчим часом!”, – написав він.
Повідомляється, що перші льотні випробування можуть початися в наступному році.
Генеральний директор Stratolaunch Жан Флойд повідомив, що основна мета тесту полягала в тому, щоб перевірити здатність літака слухатися керування і зупинятися.
Найбільший у світі літак вперше викотили на злітну смугу (фото, відео)
“Наша наземна команда контролювала ряд систем, включаючи рульове управління, гальмування, протиковзання і телеметрію. Ми раді повідомити, що ці системи працюють, як очікувалося”, – сказав Флойд.
Літак Stratolaunch на прізвисько Рок має найбільший розмах крил у світі авіації, який становить 385 футів (більше 117 метрів). Це на 50 відсотків ширше ніж Boeing 747, що, ймовірно, не має дивувати, враховуючи, що частини двох 747-х були використані в будівництві літака.
Літак призначений для перевезення однієї або кількох ракет на велику висоту і їх запуску під час польоту. Перевага запуску з повітряного судна полягає в тому, що корисне навантаження супутника може бути відправлене ​​на будь-який орбітальний нахил з широкого кола місць.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас